Únor 2024

Ráda bych poděkovala za příjemný podzim života své kamarádky Z.L. Byla u vás spokojena a cítila se dobře. Pro mě bylo zásadní, aby mela dobrou peci a prostředí, což jste beze zbytku splnili. Moc si vážím, ze jsem vám mohla peci o ni v klidu svěřit, spadl mi tím kamen ze srdce.

Ještě jednou dekujeme. Š. S. a D.

Prosinec 2023

Dobrý večer, ještě jednou Vám přeji krásné vánoce a moc bych vám chtěl poděkovat za naprosto úžasnou akci ,která byla připravena pro rodinné příslušníky a klienty Domova seniorů. S pozdravem M. R.

Prosinec 2023

Dobrý den, paní Kufa, paní Volfová, ráda bych Vám jménem naší rodiny i maminky, paní Jurčové, poděkovala. Vážíme si toho, že jsme měli možnost strávit sváteční oběd spolu s maminkou. Bylo to hezké i maminka byla spokojená. Přejeme krásné prožití svátků, do nového roku šťastný vstup a vše dobré.

Z.T., P. J.

P.S. Protože jsme se nemohli rozloučit osobně, nechali jsme na recepci květiny a něco drobného na zub :-).

Únor 2023

Dobrý den, paní ředitelko.
dovolte, abych celému Vašemu personálu poděkovala za péči o mého tatínka.Se setrami a pečovatelkami jsem se už rozloučila osobně, ale ráda bych svým příspěvkem napomohla dalším případným zájemcům, kteří zoufale hledají pro své blízké kvalitní zajištění péče, kterou už sami vlastními silami nezvládají. Děkuji a přeji, ať se Vaše dílo daří jako doposud.
Domov seniorů Vysočany je celkem nenápadná a nijak zvlášť zajímavá budova, která se nachází nedaleko stanice metra Vysočanská. Svým vzhledem oproti jiným obdobným zařízením nepůsobí nijak zvlášť atraktivně. Vše se ale změní, když vstoupíte a postupně začnete poznávat život tohoto zařízení. Už ve vstupní hale neujdou vaší pozornosti vždy pěkně upravení a dobře naladění starouškové, kteří probírají nejnovější události a pochutnávají si na kafíčku, které jim ochotně připravují paní z recepce. V přízemí najdete také příjemně zařízenou společenskou místnost a jídelnu, kde nechybí květiny ale třeba i zvířátka. Z pokojů klientů na vás dýchne příjemná domácká atmosféra. Všude je čisto, pokoje jsou jednoduše ale zároveň úhledně a prakticky zařízené. Nehledejte zde moderní, studeně neosobní luxus a věřte, že to je to poslední, po čem vaši blízcí touží. Zde najdete něco mnohem důležitějšího, a to je vlastní srdce domova, který představuje personál. Ani jednou za tu dobu, kdy jsem do domova docházela za svým tatínkem, jsem nenarazila na žádného člena početného týmu zdravotníků, pečovatelů, aktivizačních pracovníků či úklidového personálu, který by nebyl vlídný, empatický a kdykoliv ochotný pomoci. Hluboce smekám před těmito lidmi, jejichž práce je velmi náročná fyzicky i psychicky a oni vše snášejí s neuvěřitelnou pokorou a úsměvem a rozdávají radost a naději svému okolí. Zde najdou vaši blízcí novou rodinu, která o ně bude s láskou vzorně pečovat v době, kdy vám to jiné povinnosti či fyzické možnosti nedovolí, až do posledních dnů. DS Vysočany není žádný ústav, je to skutečný domov. Moc všem děkuji.

S úctou J.Č.

Leden 2023

Vážení, rádi bychom Vám mnohokrát poděkovali za péči o naší maminku a babičku, paní Zdeňku T. Děkujeme Vám za péči a empatický přístup. Babička Vás všechny měla moc ráda a ráda se zúčastňovala aktivit, které poskytujete. Děkujeme i za zdravotnickou péči Vašich zdravotníků, kteří babičce pomáhali. Navždy bude v našich srdcích.

Ještě jednou děkujeme a přejeme Vám hodně štěstí a zdraví. Rodina K.

Říjen 2022

Dobrý den,
tímto si Vám dovoluji poděkovat za organizaci maminčiny návštěvy lékařky. Tatínek moc chválil paní, která doprovázela maminku. Prý byla velice příjemná a s maminkou velice dobře komunikovala a uklidňovala ji. Také ji při odchodu od lékařky oblékla a zabalila tak, že na tom ani tatínek neshledal chyby :) Je skvělé, že Váš tým má takovou empatickou a svědomitou pracovnici.
Přeji Vám vše dobré a s pozdravem,

P. K.

Květen 2022

Maminka v tomto zařízení strávila necelé dva měsíce v 90 letech. Měla Alzheimerovu chorobu a už se neorientovala v čase, prostoru ani lidech, ale fyzicky na tom byla při nástupu velmi dobře, takže se často pohybovala po budově, čímž poněkud komplikovala personálu péči. Nikdy jsem se však nesetkala s netrpělivostí asistentů nebo stížnostmi, jen konstatovali, že to tak prostě je. Byli laskaví, příjemní, sledovali chování klientů a snažili se jim co nejvíce vyjít vstříc, mají můj obdiv a velké poděkování.

E. K.  

Srpen 2021

I touto cestou chci poděkovat všem v domově, kteří se starali o mého tatínka. Díky jejich péči a aktivizaci, se tatínek dožil vysokého věku a klidnějšího stáří. Tatínek trpěl Alzhaimerovou nemocí a bohužel nebylo v našich možnostech se o něj starat doma. Moc si cením práce kterou všichni děláte a přeji hodně sil do dalších let.

R. B. 

L. Š. | Srpen 2021

Vážená paní ředitelko,

přede dvěma týdny zemřela ve Vašem Domově moje maminka H. S.

Chtěla bych celému personálu moc poděkovat za péči a laskavost, kterých se mamince dostávalo. Opravdu upřímně oceňuji nelehkou práci všech sestřiček a ošetřovatelů, jejich přístup ke klientům, i všech milých paní na recepci, kam si maminka ráda chodila na kafíčko.

Než jsme maminku do Domova umístili, nečekala jsem, že je možné v takovém zařízení vytvořit tak vstřícnou atmosféru. Všichni jsou neskutečně milí a laskaví, a jsem moc ráda, že jsme se pro Váš domov rozhodli a že se podařilo ji k Vám umístit.

Prosím, je-li to možné, vyřiďte pozdravy od dcery paní S. všem, kdo se o ni starali. Nepřestanu na váš Domov pět chválu.

Srdečně zdravím, L. Š.

  P. |  březen 2021

Dobrý den, paní Vodvářková.
Děkuji Vám mnohokrát za veškerou péči, kterou věnujete mým rodičům. Není to ve všech zařízeních běžné.
Přeji hezký den. P.

  Ing. P. B. |  únor 2021

Vážená paní Jandová,
děkuji Vám za odbornou a všestrannou péči o mého bratra M. B. a za lidský přístup k tomu co se dále stalo. Touto cestou bych Vám chtěla popřát hodně zdraví a síly k výkonu tak důležité práce jakou vykonáváte. Mějte se hezky.
S pozdravem
Ing. P. B.

  V. P. a H. M. s rodinami |  leden 2021

Vážené a milé dámy, od února 2019 jsme měli možnost umístit ve vašem domově našeho tatínka. Přišel k vám z domácí péče, ale protože už nám začaly docházel síly předali jsme tatínka do péče vašeho domova. Ze začátku jsme měli jisté obavy jak si zvykne u vás. Byli jsme velice potěšeni, že si zvyká velice dobře a péče ze strany pečovatelské i zdravotní byla po celou dobu velice dobrá. Samozřejmě pro nás všechny byla komplikací karanténa a tím přerušení návštěv v DS. Ale až téměř do poslední chvíle jsme měli kontakt přes Whats upp. I když tatínek již vůbec nemluvil, zdálo se nám i z jeho pohledů, že je spokojen a je o něj v DS dobře postaráno. Když jsme se dověděli o jeho skonu byli jsme velice zarmouceni, ale zároveň i velice potěšeni, že dožil svůj život důstojným způsobem v péči obětavých pečovatelek, pečovatelů, sester i bratrů z DS Vysočany. Jsme vám za to velice zavázáni a upřímně děkujeme za vaši práci. Děkujeme a přejeme celému kolektivu DS i vám osobně hodně zdraví , štěstí a budeme držet palce , aby se situace brzy obrátila v lepší časy.
V. P. a H. M. s rodinami

  F. |  leden 2021

Dobrý den paní Šingelová, velmi Vám děkuji za videohovor s tatínkem. Opravdu jsem to nečekala, bylo to tak náhlé, překvapující, že jsem ani v tu chvíli nevěděla co říci. Radostí, že ho vidím jsem začala plakat. Byla to z mé strany chyba, měla jsem s ním více komunikovat. Ta silná emoce, že tatínka vidím byla tak silná, že jsem najednou nevěděla, co říci. Jsem moc ráda, že vypadá dobře, že se mu daří. Velmi Vám i celému kolektivu děkuji za starost, kterou věnujete našim nejbližším. Jste všichni úžasní, nemáte to opravdu lehké, velmi si cením Vaší práce. Držím Vám všem palce, ať máte co nejméně nemocných a dle možností tu nelehkou situaci zvládáte. Vám i klientům přeji především zdraví.
Hezký den a víkend přeje F.

  E. |  15. 5. 2020

Chtěla jsem Vám poděkovat za nesmírnou péči o moji matku p. Š. Hlavně celému pátému patru. Moc děkuji za přístup a péči o seniory, Přeji Vám všem mnoho zdaru při takto náročné práci. Poděkujte prosím, všem pracovníkům páteho patra za velmi milé chování a přístup ke klientům. Ještě jedou Vám moc děkuji.
E.

  Č. E. |  16. 4. 2020

Děkuji za dnešní Váš čas na moje telefonáty a za pozdrav a sdělení o stavu a aktuální fotku táty e-mailem.
Děkuji velice především Vám kdo s tátou osobně mluvíte - hlavní sestřičce Lucii Jandové, a sociálním pracovnicím Nele Vodvářkové a Zuzaně Šingelové.
Prosím vyřiďte taky poděkování i sestřičkám - jestli si pamatuji dobře Oxaně i dalším a zdravotnímu bratrovi Szabovi na sesternu 2.p. a i službám na recepci.
Č. E.

Za celou rodinu Y. S. |  8. 8. 2019

Milá slečno Větrovská,
máme za sebou týden, kdy jsme se loučili s maminkou a pomalu se můžeme věnovat vzpomínkám. K těm patří i naše návštěvy maminky u vás v domově. Chci vám i vašim kolegům a kolegyním za ty tři roky moc poděkovat. Za péči o maminku i za prostředí vstřícné k nám, návštěvníkům. Zejména lidé jako paní ošetřovatelka Ivanka, nebo recepční Hanička jsou opravdu vzácní a hodně nám usnadnily a zpříjemnily návštěvy. Vám osobně pak musím poděkovat zejména za vstřícnost a ochotu při řešení všech úředních „zapeklitostí“. Domov seniorů byl mamince i nám oporou a jsme rádi, že jsme si ho pro maminčiny poslední roky života vybrali.
Ještě jednou díky za vše a přání hodně zdraví a úspěchů do dalších let.

Rodina H. |  14. 6. 2019

Dobrý den,
Chtěli bychom ještě jednou i touto cestou poděkovat za veškerou péči o moji maminku ve vašem Domově seniorů,
za přátelskou atmosféru, se kterou se člověk setká hned při vstupu na recepci, za pěkný vztah ke klientům , za profesionalitu, vstřícnost a ochotu k řešení problémů že strany vedení i za pestrou zdravou stravu a péči o hygienu a čistotu ve všech prostorách.
Velké poděkování a pěknou dovolenou.

paní M. |  3. 5. 2019

Milá slečno Lucie,

Čas je velmi relativni. Připadá mi, že jsem z Prahy odletala včera, přesto už jsou to 3 týdny a zároveň se mi zdá, že události v Praze se staly tak ped 6 měsíci, tolik se toho od te doby událo. Většinou dobré věci.

Budu vždycky vzpomínat s láskou na návstěvy ve Vysočanech. Věděla jsem, že o maminku je dobře postaráno a to, že netrpěla bolestmi a byla celkem v pohodě a do konce jejího života věděla, kdo jsem a o vnoučatech v Kanadě, to bylo skoro neuveřitelné s její diagnózou. Jsem za to vše velmi vděčna. Naplní mne radostí, když si představuji to shledání maminky s bráchou, jejím milovaným synem, muselo to být užasné a skoro cítím její pocit stěstí a radosti, že jsou zase spolu. Je jim jistě dobře, jsou v blízkosti pána Boha, té nekonečné lásky.

Nikdy nezapomenu na Vás, usměvavý oblicej a dobrotu srdce, která z Vás vyzařuje. Držím Vám palce ať se Vám všechno v životě daří a jste štastná. A kdyby Vám to vyšlo a vydala jste se do Britské Kolumbie, budu se těšit a vždycky tu u nás budete mít místo na přenocování i zazemí na delší dobu při cestovaní.
s díky vzpominá

M.

P.S. Sbohem od maminky

P. N. |  28. 1. 2019

Dobrý den.
Dovolte mi, abych Vám prostřednictvím Vaší asistentky napsal toto poděkování a pochvalu.
Můj otec J. N. je již cca 9 měsíců ubytovaný v DS Vysočany. Trpí stařeckou demencí a moje maminka již nebyla schopná se o něj plnohodnotně starat, a to i přes pomoc mojí a mého bratra.
Již tenkrát jsme záležitosti otcova přijetí řešili víceméně s paní Lucií Větrovskou. DS Vysočany nám byl doporučen kamarády. Měla pozitivní přístup a plně nás zasvětila do systému jakým způsobem pečujete o naše staré a nemocné rodiče.
Od té doby jsem s ní řešil mnoho záležitostí a vše vygradovalo úrazem naší maminky dne 3.1.2019, kdy upadla, přestala chodit a po vyšetření v nemocnici jsme se rozhodli ji umístit do některého z rehabilitačních ústavů. Zkoušeli jsme Kladruby, RN Beroun a mnoho dalších. Všude stejná odpověď – nemáme volné lůžko. Spolu s bratrem jsme se denně střídali v péči o ní, ale bylo to nad naše síly.
Až jsme oslovili paní Větrovskou a ta nám úžasným způsobem vyhověla a naše maminka byla přijata do DS Vysočany. Já odjížděl na týden mimo republiku a bratr ve své náročné práci práví několik dní v týdnu mimo Prahu. Měli jsme radost a velmi za tento vstřícný krok paní Větrovské děkujeme. Kdykoliv se na ní s čímkoliv obrátím, mohu to brát jako hotovou a zařízenou věc.
Nyní po celkovém zlepšení zdravotního stavu jsme maminku převezli zpět domů. Nejkritičtější dny však byla u vás a za to paní Větrovské patří uznání a poděkování.
Přijměte prosím tudíž tuto pochvalu na Vaši kolegyni. Věřím, že s takovými spolupracovníky ve Vašem týmu se i Vám dobře pracuje, neboť máte vedle sebe super zástupce.
Hodně úspěchů ve Vaší další práci a s přáním pěkného dne P. N.

  J. vnoučata |  22. 12. 2018

Dobrý den,
jménem J. vnoučat bych vám ráda za vše poděkovala. Za vše, co děláte, i za to, že jste se zapojili do Ježíškových vnoučat. Je nám jasné, že vám projekt přinesl hodně práce, ale doufáme, že i hodně radosti, která přebila všechny starosti. Bylo to náročné, ale krásné období. A nevím jak vy, ale u nás i ti neotrlejší nějakou tu slzu pustili a ukázali emoce. Děkujeme a přejeme vám klidné a pohodové Vánoce a hodně štěstí do nového roku.

P. K. T. |  12. 11. 2018

Dobrý den,
chtěla jsem Vám moc poděkovat za péči o babičku, která bydlí ve Vašem domově.
Personál je vždy ochotný pomoci, ke každému z klientů přistupuje s úctou a s respektem,
není problém se na čemkoliv domluvit.
Jsem velmi vděčná za veškerou Vaši péči o ni, za nabízené volnočasové aktivity, které organizujete, i za útulné, příjemné a čisté prostředí domova.
Přeji Vám sílu a další nadšení do práce a srdečně zdravím.

  M. |  21. 12. 2017

Milá Mgr. Vetrovská, moc děkuji za Vánoční přání.
Nápodobně přeji Vám a všem v domě seniorů Vysočany krásné Vánoce a vše nejlepší v Novém Roce. Každý Vás dobrý skutek přidá další kapičku, která plní naší lidskou společnost láskou a pohodou. Děkuji za vše co pro seniory děláte.
Na shledanou v březnu
M.

  J. a V. Z. |  5. 11. 2017

Vážená paní Větrovská,

tento dopis bych rád psal o pár let později ale bohužel všechno přišlo mnohem dřív s maminkou než jsem měl v mých představách. Když jsem na začátku roku 2016 začal schánět místo v domově seniorů na základě doporučení Socialni péče že musíme najít místo v domově protože maminka už není samostatná atd. Bylo my doporučeno abych se nesoustředil na jeden domov ale více. Přijel jsem domů a začal kontaktovat domovy a když jsem psal Vám tak jsem udělal chybu něco jsem špatně vyplnil druhý den jsem měl od Vás zprávu jestli můžete pro mě něco udělat a to my snad seslalo samo nebe Vy jediná jste vyšla vstřic ostatní když jsem psal že žiji v cizině tak my odpovídali že je lepší osobní kontakt atd.Vy jste my pomohla bez komlikací za to velký dík.

Dík za tu péči a všechno co k tomu patří že maminka měla poslední roky života všechno co potřebovala.To co jsem měl možnost vidět osobně při návštěvě maminky v DS a co sleduji v Internetu klobouk dolů.Jsem moc rád že maminka byla u Vás v DS.

Já přeji Vám a celému týmu DS Vysočany hodně pohody vše dobré

s úctou a respektem J. a V. Z. a moje tchýně M. D.

  P. V. |  20. 2. 2017

Vážená paní magistro,

dodatečně Vám děkuji za péči o maminku i jménem své sestry.

Ve čtvrtek budu v Praze a ráda bych při té příležitosti vrátila věci, které omylem od Vás převzal můj bratr, ale nepatřily mé matce. Jedná se o halenku paní B. D. a o knihu z Vaší knihovny v DS.

Samozřejmě při tom mohu převzít i věci, které ještě u Vás po mamince jsou. Pokud jste ovšem zbylé oděvy, které ještě byly při poslední návštěvě mého bratra u Vás v prádelně, dali už třeba na charitu, nic se neděje, nepotřebujeme je. Bratr je velmi zaneprázdněn, tak jsme se domluvili, že Vás budu kontaktovat já, zda je třeba ještě něco dořešit.

Přeji Vám krásný den a zůstávám s pozdravem

MUDr. J. P.

  P. V. |  23. 6. 2016

Ještě jednou Vám děkuji za milé přijetí a za čas, který jste mě věnovala.
Také posezení v klubovně bylo bezprostřední. Odcházel jsem z DS s milým pocitem, že jsem udělal maximum pro svou matku. Také mne potěšilo, že prostředí i péče o klienty, jsou důstojné. Pokoje i zázemí jsou na velice dobré úrovni.
V dohledné době doručím, jak Žádost o přijetí, tak i lékařské vyjádření.
Maminka je nyní s bratrem na jeho chalupě v Jižních Čechách. Následně po krátkém pobytu v Praze, bude s námi na chalupě na Čáslavsku. Ještě jednou srdečně zdravím a přeji vše pohodové.

09. 03. 2020

TOP
×